Från utsikt till insikt

Upptäck nya vägar och få inspiration om hur du förebygger stress, skapar arbetsglädje och bygger ett starkare team.
I samarbete med Curatina erbjuder KUST workshops och aktiviteter som adderar en extra dimension till er konferens. Här hittar du ett urval som ni kan välja som en del eller kombinera ihop och få en värdefull för- eller eftermiddag.

Om Curatina

Curatina är experter på stressrelaterad ohälsa. Teamet har lång erfarenhet av frågor kring stress och arbetar för att främja god hälsa. Med närmare 30 år i branschen har vi stor erfarenhet av att utveckla verksamheter med olika insatser för individer, grupper och hela organisationer.

I teamet ingår läkare, kbt- och friskvårdsterapeuter samt organisations- och verksamhetsutvecklare, partners inom inspiration, yoga, mindfulness och avslappning.

 

Workshop

Omgiven av Idioter? DISC-analys
En givande, inspirerande och rolig workshop blandat med många skratt och aha-upplevelser med utgång från DISC. Vi berättar om olika personligheter och hur de fungerar tillsammans. Föreläsningsdelen varvas med gruppövningar som ger insikter om att förstå både sig själv och andra.

DISC är framtagen för er som vill utvecklas som team, med bättre samarbete samt effektivare och bättre kommunikation. När vi har mer koll på att vi är olika, och även kan acceptera och respektera olikheterna, utvecklas vi som grupp.

Kommunikation är grundläggande för ett bra samarbete. Många insikter i hur människor lyssnar och kommunicerar på olika sätt och att genom att anpassa vårt sätt att kommunicera förstår vi varandra bättre. Olikheter är bra under förutsättning att vi är medvetna om dem. När alla samtidigt får en större självinsikt och tar ansvar för vad just de kan göra för att samarbetet ska fungera på bästa sätt, får ni sedan en gemensam plattform att stå på och jobba vidare med.

Föreläsningar

Arbetsglädje, tankar och stress
I föreläsningen ges deltagarna insikter om hur arbetsglädje skapas och vilken positiv inverkan arbetsglädje kan ha på stress. Gruppen får prova på olika praktiska övningar och genomföra ”lära känna” övningar som både ger energi och skapar ”Vi anda”. Föreläsningen ger er förståelse för hur stress uppkommer och hur man själv kan förändra och hitta ett mer stabilt och balanserat förhållningssätt till det som påverkar mig som individ.

Föreläsningen varvas med övningar, teori och dialog kring deltagarnas situationer i vardagen. Innehållet fastställs efter dialog med er och de behov ni vill fokusera på.

Förslag på upplägg:

 • Arbetsglädje
 • Vad kan jag själv göra och vad kan vi som team göra
 • Vi och dem
 • Självförtroende – Självkänsla
 • Vad händer i kroppen vid stresspåslag
 • Återhämtning och sömn
 • Jag är inte mina tankar
 • Tankars påverkan på beteenden och stress
 • Tankemakt
 • Vad ger och tar energi
 • Övningar

”Du blir som du tänker, hur tänker du?”
En inspirationsföreläsning som handlar om det medvetna och undermedvetnas kraft. Hur man kan jobba med förändringsprocesser på ett djupare plan, optimal mental och kroppslig hälsa och ett holistiskt förhållningssätt. Samt hur intention, motivation, fokus och affirmation leder till handling och en bestående förändring. En underhållande föreläsning baserat på Positiv Psykologi, Mindfulness, Mental Träning, Emotionell intelligens och de senaste rönen inom medvetandet. Allt detta presenteras på ett inspirerande och underhållande sätt med Magi, Mentalism och en stor dos publik medverkan.

”Att tala så folk lyssnar” en föreläsning om hur du blir en bra föreläsare
Alla har vi suttit på en föreläsning och sett någon läsa högt från en tråkig PowerPoint, spela fickpingis, knäppa med pennor, stirra i taket eller vandra nervöst fram och tillbaka…saker som gör att du inte lyssnar på innehållet! Jag försöker på ett enkelt och humoristiskt sätt göra er uppmärksamma på tics, upplägg, öppning, avslut, innehåll. Och NÄRVARO. Hur tänker du kring dig själv och det du vill förmedla? Hur berör du? Vill du att ditt budskap eller din publik ska gå hem?

Aktiviteter

”Hjärngympa med mindfulness”
I dagens informationssamhälle processar vi många tankar! Prova olika mindfulness övningar varvat med teori kring effekter på hjärnan! Pausa effektivt – få mer energi!

Underhållning

Magi och Mentalism
Under kvällens middag finns möjlighet att uppleva professionell magisk underhållning som både roar och oroar. Upptäck ”Mingle Magic” med Peter Varg. En aktivitet där åskådarna upplever magi, ficktjuveri och tankeläsning på nära håll och där miraklen bokstavligen sker i knät på personerna.