KUST Aktiviteter

Förutom KUST Hotell & Spa som resmål så finns det en hel uppsjö av andra aktiviteter och aktörer i staden. Här har vi samlat några aktiviteter i Piteå med omnejd som vi tror våra gäster kan uppskatta.

Kallax flyg

Följ med på en rundtur med helt unika vyer över Piteå eller Kiruna med omnejd.

PITEÅ (med utgångspunkt vid vår huvudbas / Långnäs Flygfält). Upplev blandningen av naturskön skärgård, Infjärdens vidsträckta byar samt framväxten av världens största landbaserade vindkraftpark.

KIRUNA (med start vid vår bas i Kurravaara). Blicka ut över Torneälven, få en glimt av Kirunas enastående, vidsträckta fjällvärld och se ”staden som flyttar” från ovan.

Turerna är exempel på sevärdheter i respektive område. Om passagerarna har andra önskemål som ryms inom tidsramen, gör vi individuella anpassningar.

 

Vidare till hemsidan

Studio Acusticum

Acusticum moments

Välkommen till ett av Europas modernaste konsethus – Studio Acusticum. Här bor det varma värdskapet och de minnesvärda ögonblicken. Här finns något att upptäcka oavsett vem du är. Välkommen till en värld full av Acusticum moments.

 

Vidare till hemsidan

Northern Lodges

Får det lov att vara lite lugn och ro?

Här får ni milsvid utsikt och tid att finna varandra. På toppen av berget njuter ni av en unik boendeupplevelse som ni kommer minnas lång tid framöver.

Vidare till hemsidan

Arctic Explorer / Isbrytaren

Upptäck det dagliga arbetet på isbrytaren

Arctic Explorer håller dagliga turer från december till mars och gör väg för fartyg genom det frysta havet i Piteå. Gå med i isbrytarens dagliga arbete i 2 timmar och känn dig som en del av besättningen. Lär dig om arbete i arktiska fartyg och delta i en sjömans dagliga arbete. Under kryssningen på två timmar visas du hela vägen ner till maskinrummen och upp till Kaptenens däck. Du kan koppla av i den mysiga salongen, njuta av varm juice eller gå på promenad på det frysta havet. Isbrytaren gör en pool – fri från is och varje besökare kan ta ett dopp i det mörka iskalla vattnet i flytande överlevnadsdräkt. Kaptenen kommer att dela ut kryssnings- och simcertifikat för alla som en minnesvärd present.

 

 

Vidare till hemsidan

Guide Natura

Förvandla naturen till upplevelser

Våra turer och aktiviteter är baserade på begreppet ”Safari” – ”vildmarksexpeditioner” i naturen. I stället för den traditionella jakt-safarin i Afrika – jagar vi naturupplevelsen med våra sinnen och med våra kameror. Guide Natura tar dig med på en natursafari där upplevelsen av den norrländska naturen står i fokus. Vi är specialiserade på upplevelser vid kusten i svenska Lappland – den nordligaste skärgården i Bothia Bay, strax söder om polarcirkeln.

 

Vidare till hemsidan

Skotersafari

Upptäck KUSTen på skoter

Piteå är en perfekt plats för en skotersafari. Upptäck ett vinteräventyr som tar dig genom häpnadsväckande landskap i kustmiljö.

Guiderna tar dig med på en fantasisk resa över hav och genom skog.

 

 

För priser,  bokning och mer information kontakta:

Niclas Alm
nicke.alm@gmail.com
eller på 070-353 10 40

 

Rennäring i KUSTmiljö

Upptäck rennäringen i KUSTmiljö

Renskötseln och den samiska kulturen är starkt sammankopplade och dess traditioner går långt tillbaka i tiden. Renskötseln har under tusentals år utvecklats från jakt på vildren till skötsel som sker idag. Då som nu är det naturen som styr rennäringens rytm eftersom renen går på naturbete året runt.

 

Kom nära renarna och lär dig mer.

 

För priser,  bokning och mer information kontakta:

Niclas Alm
nicke.alm@gmail.com
eller på 070-353 10 40